Project Dijkwoning Zwanenburg

PROJECT: DIJKWONING - ZWANENBURG




De wens van de bewoners voor deze dijkwoning was het verbouwen naar een woning met de kwaliteiten en luxe van nu.



Van oudsher was de dijkwoning een aardappelschuur en daarna verbouwd naar een woonfunctie.

De huidige situatie stond niet in lijn qua stijl en functies met de wensen van de nieuwe bewoners en hebben wij vanuit hun wensen een ontwerp gecreëerd dat in zijn geheel aansluit op hun wensen.

Daarbij zijn er functies verplaatst en is er zelfs een slaapkamer op de 1e verdieping opgeofferd voor het creëren van een vide boven de eetruimte op de begane grond.

Hierdoor is er een fraaie ruimte ontstaan met veel lichtinval door het plaatsen van de Velux dakramen.

Door de living gesitueerd te hebben bij de voorgevel met zicht op de Ringvaart en een tunnelhaard die door loopt in de hoogte van de vide wordt de hoogte en zichtlijnen benadrukt dat een heel ruimtelijk effect geeft.





De wand bij de vide is gemetseld met oude bakstenen dat een stoer en warme sfeer geeft aan de open ruimte.

De maatwerk boekenkast die verwerkt is in de wand van de bijkeuken geeft een speels effect en neemt hierdoor geen m2 van de eetruimte in beslag.

De deur naar de bijkeuken lijkt er haast niet te zijn doordat alleen de belijning van de deur te zien is.

De beneden verdieping is tevens in zijn geheel verbouwd naar een luxe ruimte ten behoeve van een masterbedroom met daarachter de inloopkast en in het verlengde de luxe badkamer die afsluitbaar is door middel van schuifdeuren.

Zo is de begane grond, de 1e verdieping en de achterliggende benedenverdieping totaal gerenoveerd en heeft dit geresulteerd in een mooi, luxe en kwalitatief totaalproject.

Een samenwerking tussen de interieurarchitect en de bouwkundig aannemer vanaf het éérste gesprek
Onze stijl heeft een warme basis van natuurlijke materialen met een combinatie van strakke, stoere en een gedurfde vormgeving


Wij kunnen uw droominterieur realiseren